Koeltechniek fruitteelt

 

Home | Koeltechniek | Koeltechniek voor fruitteelt

Wij van Dijksma Koudetechniek zijn onder meer gespecialiseerd in het koelen van alle soorten fruit, tijdens de opslag en het transport. Op die manier maken we het mogelijk dat we met zijn allen het hele jaar door fruit kunnen eten, wat ons gezond houdt. Door de juiste koeling is dit mogelijk. Alles draait hierbij om de verlenging van de houdbaarheid van het product. Een specialistische klus, die de nodige kennis en ervaring vereist. Maar dat kunt u aan ons wel overlaten! We hebben ondertussen meer dan 40 jaar ervaring met het ontwikkelen van de meest innovatieve koelsystemen, ook voor fruit!

Voor elk soort fruit een andere koeltechniek

De structuur van ieder fruitstuk is weer verschillend. Dit maakt dat elk soort fruit een andere manier van koeling vereist, om het zo lang mogelijk houdbaar en vers te houden. Om appels en peren op de lange termijn zo goed mogelijk te kunnen bewaren, is bijvoorbeeld een zeer laag zuurstofgehalte en een verhoogd CO2-gehalte noodzakelijk. Het gaat hier om ULO-bewaring (Ultra Low Oxygen-bewaring). Daarnaast is de juiste mate van vochtonttrekking van belang, om zo uitdrogen en aantasting van het product te voorkomen.

Voor bananen daarentegen is het weer erg belangrijk dat de temperatuur in de koelcel niet té laag is, want dat maakt niet alleen dat de bananen minder snel rijpen, maar evenzeer dat ze hun natuurlijke aroma verliezen. Hiervoor bestaan speciale rijpcellen, die ervoor zorgen dat bananen op de correcte manier ‘voorrijpen’. Een gelijke luchtverdeling maakt dat alle bananen gelijktijdig rijpen en dus ook vergelijkbaar van kleur zijn wanneer ze in de winkel komen te liggen.

Vanzelfsprekend zijn dit slechts enkele voorbeelden van hoe verschillende fruitsoorten gekoeld moeten worden. Wij bieden voor ieder product uit de fruitteelt een oplossing op maat, zodat het fruit zo vers mogelijk blijft tijdens de opslag en het transport.

Dé specialist in het koelen van fruit

Wij van Dijksma Koudetechniek hebben door de jarenlange ervaring in de fruitteelt veel specifieke kennis opgebouwd met betrekking tot het creëren van het optimale bewaarklimaat van appels en peren. Als erkend lid van de Nederlandse Vereniging voor Koudetechniek en Luchtbehandeling (NVKL) kunt u van ons gegarandeerd een kwaliteitsservice leveren. Daarbij vinden we het belangrijk dat we niet voor u werken, maar samen met u. U kent uw bedrijf het best en we stemmen ons product dan ook volledig af op uw persoonlijke wensen.

Advies nodig? Neem contact op met Dijksma Koudetechniek!

Bent u ook actief in de fruitteelt en op zoek naar een koelsysteem waarmee uw producten nog beter houdbaar blijven? Wij adviseren u graag over onze duurzame koelinstallaties die wij volledig op maat kunnen aanbieden. U heeft hierbij één vast contactpersoon voor het gehele traject. Lekker overzichtelijk. Vanaf het ontwerp en de bouw tot de service en het onderhoud staan wij voor u klaar. Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op, wij beantwoorden graag al uw vragen over het toepassen van de juiste koeltechniek in de fruitteelt.

Airconditioning in Nagele nodig? Ga naar Dijksma Koudetechniek!

Heeft u een airconditioning voor uw bedrijfspand, restaurant of andere binnenruimte in Nagele nodig? Neem dan contact op met Dijksma Koudetechniek door te bellen 0527 502 200.