Bloembollen koeling

 

Home | Bloembollen koeling
Wilt u heel het jaar door mooie bloemen hebben staan? Het is mogelijk door regulering van het bewaarklimaat van bloembollen. Bij bloembollen bewaren, of ook wel de bloembollen koeling draait het om het uitstellen van de ontwikkeling van het product. Dit is een specialistische klus, die de nodige kennis en ervaring vereist. Dijksma Koudetechniek is gespecialiseerd in bloembollen koeling en kan u hierover adviseren. Wij kunnen een duurzame koelinstallatie volledig op maat aanbieden. Wilt u direct meer weten over bloembollen bewaren in de koeling? Neem gerust contact met ons op. 

Het bewaren van bloembollen

Door de juiste temperatuurregeling tijdens de bewaarfase van de bloembollen te hanteren, kunnen we de ontwikkeling van de bloembollen beïnvloeden. In dit proces worden de bloembollen extra gekoeld en kan de bloei van de bloembollen daardoor bijvoorbeeld vervroegd of vertraagd worden. Hierbij draait het niet enkel om het verwarmen en koelen van de bloembollen. De luchtverversing speelt ook een grote rol. De bloembollen kunnen met droge lucht ontvochtigd worden, waardoor aantasting van het product wordt voorkomen.

Jarenlange ervaring in het koelen van bloembollen

Wij hebben jarenlange ervaring in de bollenteelt. Door de jaren heen hebben wij veel specifieke kennis opgebouwd. Hierdoor zijn wij in staat het optimale bewaarklimaat van bloembollen te bepalen. Op deze manier kunnen wij een stuk langer de bloembollen bewaren.

Alles geregeld met één systeem

Wij kunnen u een systeem leveren waarbij alles in één keer geregeld is. Hiervoor leveren wij de mechanische koeling, luikenbesturing, drukwanden en wij verzorgen tevens de automatisering. Dit kunnen wij volledig op maat aanbieden. Wij staan klaar voor het ontwerp en de bouw van de koelinstallatie. Natuurlijk staan wij ook garant voor service en onderhoud.

Contact

Voor meer informatie over de koeltechniek van bloembollen kunt u tijdens werkdagen telefonisch contact met ons opnemen. Wij zijn bereikbaar per telefoon en mail.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Vult u dan het offerteformulier in,
dan nemen wij spoedig contact met u op.